• Protetica fixă unidentară
  În condiţiile pierderii unei cantităţi de substanţă dură dentară care nu mai asigură retenţia şi rezistenţa unei viitoare restaurări prin mijloace directe, se poate apela la restaurări indirecte, reprezentate de coroane dentare în diverse variante de construcţie: coroană metalo-ceramică, coroană integral-ceramică, coroană ceramică pe zirconiu, coroana full zirconiu.
 • Protetică fixă pluridentară
  Pierderea dinţilor determină nevoia de protezare a breşei edentate din cauza afectării funcţiilor masticatorie şi /sau estetică şi fonatorie dar şi a apariţiei în timp a unor dezechilibre ocluzale datorate tendinţei de migrarea a dinţilor- vecini şi antagonişti breşei edentate- către breşa edentată. În aceste cazuri soluţia protetică este puntea dentară, concepută în funcţie de tipul edentaţiei ( dinţilor lipsă ) şi fixată cu ajutorul elementelor de agregare pe dinţii stâlpi, restanţi pe arcadă.
 • Protetică mobilă şi mobilizabilă
  Când pacientul pierde un număr mare de dinţi sau chiar toţi dinţii, situaţia rezultată nu mai oferă condiţiile pentru o protezare fixă din cauza unui insuficient sprijin dentar. Rezolvarea protetică propusă în aceste cazuri este o proteză cu design modificat pentru sprijinul muco-osos şi caracterizată de faptul că poate fi scoasă din cavitatea bucală în scopul igienizării.
 • Protetică pe implant
  Implantul dentar este o piesă confecţionată din aliaje metalice biocompatibile care se introduce endoosos la nivelul proceselor alveolare printr-o procedură chirurgicală. Scopul său este de a înlocui rădăcina unui dinte lipsă.
  Avantajul principal al implanturilor dentare este că permit protezarea dinţilor absenţi fără a mai fi nevoie de ancorarea pe dinţii vecini. Implantul dentar este soluţia ideală atât pentru înlocuirea unui singur dinte lipsă, cât şi pentru a înlocui mai mulţi dinţi absenţi prin soluţii precum punţi pe implanturi.

Un consult de specialitate la medicul implantolog poate evalua starea locală şi generală a pacientului pentru stabilirea indicaţiei de tratament.