Odontologie

Odontologia este acea specialitate a stomatologiei care tratează cariile dentare și leziunile necarioase (fracturi, distrofii, leziuni de uzură dentară).

more

Profilaxie

Profilaxia dentară este un proces complex care cuprinde toate acțiunile care previn instalarea afecțiunilor dentare și gingivale.

more

Parodontologie

Parodontologia este o ramură complexă a stomatologiei care se ocupă cu afecţiunile inflamatorii şi neinflamatorii ale aparatului de suport al dinţilor, compus din parodonţiul superficial (format din epiteliu gingival, corion gingival şi ligamente supraalveolare) şi parodonţiul profund (format din cement, desmodonţiu şi os alveolar).

more

Endodonţie

Endondonţia se ocupă în principal cu efectele cariilor complicate  şi traumatismelor  dentare, atunci când este interesată pulpa dentară.

more

Ortodonţie

Ortodonţia se ocupă cu poziţionarea normală a dinţilor pe arcadele dentare şi a arcadelor între ele, în contextul unui aspect facial armonios.

more

Chirurgie orală

Chirurgia orală cuprinde o serie de manopere terapeutice, desfăşurate în condiţii aseptice şi sub anestezie locală, cu scopul corectării unor fenomene locale ireversibile.

more